استارت آپ-تیم سوم لیگ اینترنت اشیاء
استارت آپ-تیم سوم لیگ اینترنت اشیاء
استارت آپ الکترون از منطقه ی غرب کشور با ایده ی سامانه هوشمند پایش سلامت، موقعیت و کارکرد ماشین های سبک و سنگین بصورت لحظه ای و با استفاده از فناوری IOT و M2 موفق به کسب جایگاه سوم در لیگ اینترنت اشیاء و برنده ی جایزه ی نقدی به ارزش ۳۰ میلیون ریال شد .
به همین خاطر به گفت و گو با آقای محمد علی فرهپور، بنیان گذار این استارت آپ نشستیم.
- آقای فرهپور بفرمایید استارت آپ الکترون چطور شد به سراغ همچین ایده ای رفت؟
- صاحبان و مدیران ماشین آلات شرکتهای راهسازی و معدنی که تعداد بالایی ماشین دارند دغدغه ی زیادی برای حفظ سلامت ماشین ،اطمینان از حرکت ماشین در مسیرهای اعلامی ، جلوگیری از توقف های مکرر ماشین بدلایل نامعلوم، کنترل نحوه اپراتوری اپراتورها ، اطمینان از رسیدگی اپراتورها به هشدارهای رخ داده روی داشبورد ماشین، و بصورت کلی افزایش راندمان کار ماشین و اپراتورها دارند . همچنین دغدغه های مالی مانند افزایش هزینه های سوخت و سرویسس نگهداری و غیره همیشه گریبان گیر صاحبان شرکت است و هر چقدر هم که مدیران ماشین آلات انرژی صرف کنند ، قسمت عمده ای از علل خرابی ها یا راندمان پایین اپراتورها و ماشینها همچنان از دید ایشان پنهان می ماند . ما هم با توجه به دیدن دغدغه های موجود اقدام به طراحی یک سامانه هوشمند کردیم.
- لطفا در مورد نحوه ی عملکرد طرحتون قدری بیشتر توضیح میدهید؟
- در سامانه دستگاهی طراحی شده است که بتواند هر ۳ثانیه سیگنالهای خروجی از سنسورهای متنوع روی ماشین و همچنین سیگنالهای ورودی چراغهای هشداردهنده را گرفته و به همراه ثبت موقعیت مکانی رخداد و کد راننده در حافظه خود ثبت نموده و پردازشگر موجود نسبت به تحلیل اطلاعات جمع آوری شده و از طریق شبکه WIFIیا اینترنت ۴Gبه سامانه تحت وب ارسال می نماید، این سامانه با تحلیل اطلاعات وارد شده در پایگاه داده خود، اقدام به ایجاد هشدار های لازم می نماید و همچنین نمودارها و جداول فنی و کاربردی بسیاری در اختیار مدیران ماشین آلات قرار می دهد.
در سامانه از RFID، مینی پی سی صنعتی و از سنسور های نصب شده بر روی ماشین آلات در صورتی که مجهز به سیستم Can Busنباشند، و یا سیستم Can Busدر صورت مجهز بودن به این فناوری و امکان نصب سنسور ها در صورت نیاز استفاده شده است.
- تیم الکترون چه مدت است که روی ایده ی خود کار میکنید وتاکنون چه پیشرفتی داشته است؟
- ما از سال ۹۴ شروع به فعالیت کردیم و از همون ابتدا که پروژه و محصولمون رو پرزنت کردیم با درخواست و سفارش مشتری هامون شروع کردیم به فعالیت و توسعه کارو الانم درمرحله پیاده سازی سامانه بر روی دامپ تراکهای کوماتسو در شرکت آپادانا کاوش ایرانیان هستیم.
- بازار خود را چطور میبینید؟
- با توجه با اینکه طیف گسترده ای از شرکت های راه سازی ، معدنی ،حمل ونقل جاده ای ، شرکت های صنعتی ، خودرویی و شرکت های ساختمانی نیاز به همچین سامانه ای دارند ، بازار خوبی پیش رو خودمون میبینیم.
- رقیبان شما چه کسانی هستند؟
- در حوزه معدن تقریبا تنها تیم موجود در این زمینه ما هستیم و لی در حوزه شهری بخصوص ماشین آلات سبک و بهره گیری از ECUشرکت هایمختلی موجود می باشند، اما در حال حاضر با توجه به بستر کافی در حوزه معدن و ماشین آلات راهسازی عمده تمرکز خود را بر روی این حوزه قرار داده ایم.
- تیم الکترون از چند نفر و با چه مهارت هایی تشکیل شده ؟
- تیم ما از دو نفر تشکیل شده . خودم که کارشناس ارشد امنیت اطلاعات از دانشگاه یو تی ام مالزی، فعال در حوزه نرم افزار و طراحی سخت افزار، هستم . آقای ابراهیم صبوری: کارشناس مهندسی مکانیک از دانشگاه بوعلی سینا، فعال در حوزه ماشین آلات در شرکت آسان خودرو، مدیر فروش، و بازاریاب .
- لیگ امسال را چطور دیدید؟
- لیگ امسال خیلی قوی برگزار شد و تیم های خیلی قوی شرکت کرده بودن و همه دوستان محصولات و پروژه های پر کاربردی ارائه کردن که در صورتی که بتونن بیشتر روش زمان بذارن میتونن به سرعت پیشرفت کنن و محصولشون تجاری بشه و همچنین نحوه برگزاری مسابقه و بستری که فراهم شد چه از لحاظ نوع مرحله ای مسابقات و چه از نوع داوری و همچنین فراهم شدن شرکت در نمایشگاه برج میلاد خیلی قابل تقدیر بود که از برگزار کنندگان و موسسه ایوتیک هم خیلی تشکر میکنم.
- در آخر اگر نکته و حرفی دارید ،بفرمایید.
- سخن اخر هم اینکه دوستانی که ایده دارن نترسن و اعتماد به نفسشون رو حفظ کنن و این رو هم بدونن که ۲۰ درصد کار بخش فنی کار هست ۸۰ درصد بقیه اش بحث ایده ها و تجاری سازی هست که باید خیلی بهش توجه کنند و شرکت کردن در نمایشگاه ها و همایش های ازاین دست خیلی میتونه در اینده کاریشون تاثیر داشته باشه.
اعضای تیم :
آقای ابراهیم صبوری
محمد علی فرهپور
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید...