مدیریت دام
مدیریت دام
در روشهای سنتی پایش دام، افراد خاصی وظیفه این کار را دارند تا وضعیت و علائم دامها را بررسی کنند. این روش، هم زمانبر و هم هزینه زیادی دارد. تحقیقات دانشگاه Oklahoma با بررسی قطعات ریوی ۳۷ درصد از گاوهایی که هرگز بیمار تشخیص داده نشده بودند مشخص کرد که ۶۸ درصد از گاوهای آزمایش شده علائم عفونت تنفسی داشتهاند. بررسی و مطالعات نشان میدهد که این بیماریها که به صورت پنهانی در بدن دامها به وجود میآید و به صورت سنتی قابل شناسایی نیست میتواند بر بهرهوری دامها اثرات منفی داشته باشد. بنابراین میتوان گفت در صورتی که از فناوریهای جدید مانند اینترنت اشیا به جای روشهای سنتی مدیریت دامداریها استفاده شود، از بسیاری از آسیبها جلوگیری میشود.
چگونگی عملکرد
راهحلهای مدیریت دام با اینترنت اشیاء حدس و گمان را از سلامت دامها از بین میبرد و باعث ایجاد اطمینان خواهد شد. حسگرهای باتریدار از طریق یک قلاده یا برچسب، مکان، دما، فشار خون و ضربان قلب حیوان را کنترل کرده و این دادهها را به صورت بلادرنگ و از طریق شبکه بیسیم به سیستمهای مدیریتی دامدار ارسال میکند. این راهحل به دامداران اجازه میدهد تا سلامت و موقعیت هر حیوان را در هر مکانی بررسی کند و اگر علائم غیر طبیعی مشاهده شد، هشدار دریافت کنند. در این حالت به جای بررسی فیزیکی، هر حیوان به صورت تکی ارزیابی شده و در صورت اینکه بیماری بین سایر دامها گسترش پیدا کرده باشد سریع متوجه میشوند. علاوه بر بررسی سلامت، راهحلهای نظارت بر دام میتوانند از ردیابی GPS برای جمعآوری و ذخیره دادههای تاریخی در نقاط مختلف استفاده کنند.
مزایای کلیدی مدیریت دام با استفاده از اینترنت اشیا
- نظارت بر سلامت دام به صورت بلادرنگ، به دامداران این امکان را میدهد تا به سرعت دامها را درمان و از گسترش بیماری جلوگیری کنند.
- ردیابی حیوانات در حال چرا برای جلوگیری از تلفات و شناسایی الگوهای چرا.
- جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادههای تاریخی برای شناسایی روند سلامت دام یا ردیابی گسترش بیماری.
- نظارت بر آمادگی جهت جفتگیری یا زایمان، جلوگیری از از دست دادن گوسالهها و بهینهسازی شیوههای پرورش.
منبع:
- Iot for all