معرفی استارت آپ های شرکت کننده در اولین لیگ اینترنت اشیا-استارتاپ آواترون
معرفی استارت آپ های شرکت کننده در اولین لیگ اینترنت اشیا-استارتاپ آواترون
سال گذشته استارت آپ آوامکاترونیک با ایده یک شبکه اجتماعی فیزیکی وارد لیگ اینترنت اشیاء مرکزنوآوری آیوتیک شد .
علی موید ، یکی از بنیان گذاران استارت آپ آواترون به همراه ۴ تن ازدوستانشان که دکترای مکانیک ، ارشد مکاترونیک ، ارشد الکترونیک و کارشناسی کامپیوتر بودند ، تیم آوامکاترونیک را تشکیل دادند.
او می گوید: ایده ما ایجاد یک شبکه اجتماعی فیزیکی بود و ایده مون روبرای اولین بار بروی تردمیل پیاده سازی کردیم به این صورت که یک device برروی تردمیل نصب میشود و از طریق یک application این امکان را به کاربر میدهد تا به کمک ابزار هوشمند خود علاوه بر کنترل تردمیل. سرعت و مدت زمان فعالیت خود را با دیگران به اشتراک بگذارد و حتی در این فضای اشتراکی میتواند با سایرکاربران مسابقه دهد و ارتباط داشته باشد. و در فاز سوم این پروژه وارد دنیای واقیت مجازی میشود و کاربران در عین اینکه در خانه خود دوچرخه سواری یا پیادهروی میکنند، میتوانند به همراه دوستان در همان لحظه به صورت مجازی در مکانی دیگر کنار هم باشند و از مناظر اطراف لذت برده و یا حتی یک مسابقه گروهی ترتیب دهند.
-الان تیم آواترون در چه مرحله ای است؟
زمانی که شروع کردیم نمونه ی داخلی از این ایده پیدا نکردیم ولی نمونه های خارجی خوبی بودند که ایده ما روی دوچرخه و تردمیل ها پیاده سازی کرده بودند .آنها را مطالعه کردیم و فکرکردیم که ایده ما هم در بازار داخلی موفق خواهد بود و بازار خوبی بین کاربران خانگی خواهد داشت.
با توجه به مطالعاتی که کردیم به مسیر مون ادامه دادیم . بخش Application ایده مون را آماده کردیم و در حال حاضر روی ایجاد فضای اشتراک مون کار میکنیم.
– ویژگی که موجب شد تو این مسیر کند حرکت کنید چی بود؟
همکاری تیمی عامل خیلی مهم برای به نتیجه رسیدن یک ایده و تیم است .ما ایده خوبی داشتیم و همچنان بازار خوبی هم پیش رومون میدیدم اینکه هنوز وارد بازار نشدیم مساله بیشتر از جانب اعضا تیم و کارگروهی بوده است.
- آیا مشکل تیم و کار گروهی تونو حل کردید؟
در واقع تیم آواترون دچار تغییراتی شد واعضای تیم عوض شدند. ولی همچنان روی همین ایده وبا همون هدفی که موقع شکل دهی تیم داشتیم داریم فعالیت میکنیم و به مسیر ادامه میدیم.
- از کسی کمک یا مشاوره نگرفتید؟
چرا . وارد یک شتاب دهنده ioticشدیم . درشتاب دهنده این امکان رو داشتیم که با منتور ها و مشاورین خوبی در ارتباط باشیم که بسیارمفید بود. در واقع ما ازامکانات فضا وسرمایه ای شتابدهنده استفاده نکردیم و در بحث مدل کسب و کار، جذب سرمایه و بخش های تجاری کمک گرقتیم. امیدواریم با کامل شدن بخش فنی و محصول بتونیم به راحتی به بازار ورود کنیم.
-آیا قبل از کار روی تردمیل هوشمند روی ایده دیگه ای کار کرده بودید؟تجربه استارتاپی داشتید؟
خیر در قالب استارت آپ این اولین کار ما هست. ولی آوامکاترونیک به عنوان یک شرکت دانش بنیان در حال حاظر بر روی محصولات IoT کار میکند. و اولین اجاق گاز IoT ایران رو تولید کردیم و تجاری شده . از دیگر محصولات آوا مکاترونیک سیستم ناظر مستقل ایمنی و تماس اضطراری آسانسور میباشد. و همچنین سیستم مانیتورینگ IoT مخازن آب شهری میباشد.
-در پایان نکته یا حرفی برای گفتن دارید؟
در آخر باز این مورد رو یاداوری میکنم که کارگروهی ضعیف واقعا میتونه چالش مهمی باشه و ما هم از این قسمت دچار افت وضعف شدیم. چون جو گروه ما حالت شرکتی دارد متاسفانه با جو و اکوسیستم استارتاپی مغایر بود. و به همین دلیل از مسئله ضربه خوردیم.
براتون آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم به زودی محصول شما را در بازار ببینیم.