راهکار اتحادیه اروپا، استرالیا و سنگاپور در حل چالش تامین مالی استارتاپ‌ها

حل چالش تامین مالی استارتاپ‌ها
دسته بندی:دانش نامه زمان انتشار:۲۵ تیر ۹۷ ۲۲۱۱ بازدید

راهکار اتحادیه اروپا، استرالیا و سنگاپور در حل چالش تامین مالی استارتاپ‌ها

در گزارش سال ۲۰۱۷ اکوسیستم استارتاپی جهان، یکی از ۵ عامل اصلی موفقیت اکوسیستم های استارتاپی در جهان موضوع تأمین مالی بوده است که برای حل آن توجه به کمیت دسترسی به منابع مالی و کیفیت تأمین مالی استارتاپ ها مورد توجه قرار گرفته است. از جمله تجربیاتی که در حل چالش تأمین مالی استارتاپ‌ها وجود دارد مربوط به اتحادیه اروپا و کشورهای سنگاپور و استرالیا است.

براساس مطالعات تطبیقی صورت گرفته در اتحادیه اروپا سیاستگذاران با ایجاد یک درگاه اینترنتی امکان دسترسی استارتاپ ها به تمامی موسسات مالی و سرمایه گذاری را فراهم نموده‌اند. از این رو، هر یک از استارتاپ‌ها می توانند با توجه به اندازه، موقعیت جغرافیایی، میزان نیاز مالی و سایر ترجیحاتشان به موسسات و نهادهای مالی زیربط معرفی شوند.

استرالیا و سنگاپور

در کشورهای استرالیا و سنگاپور نیز فراهم کردن دسترسی استارتاپ‌ها به سرمایه‌گذاران خارجی به عنوان راه‌حلی برای حل چالش تأمین مالی در نظر گرفته شده است. به عنوان نمونه، در سال ۲۰۱۳، بیش از ۷۰ درصد سرمایه گذاری خطرپذیر در سنگاپور از خارج از سنگاپور تأمین شده است. بر همین اساس، جذب سرمایه از سرمایه‌گذاران خارجی می تواند راه حل مناسبی برای حل چالش تأمین مالی استارتاپ‌ها در کشور باشد. چراکه از یک سو یک استارتاپ با عدم قطعیت روبروست و همزمان پتانسیل رشد بسیار بالایی دارد و به همین دلیل، نیاز است تا افرادی که در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند از دانش و تجربه لازم در این حوزه برخوردار باشند. از سوی دیگر، روش‌های سرمایه‌گذاری کم‌ریسک‌تر و با بازدهی مناسب در کشور وجود دارد که باعث می‌شود سرمایه‌گذاران کمتر وارد فضای پرریسک استارتاپی شوند. از طرفی، به دلیل اینکه تعداد سرمایه‌گذاران خطرپذیر در کشور کم است، به نظر می‌رسد بازار رقابتی برای این سرمایه‌گذاران وجود ندارد و به نوعی بازار انحصاری ایجاد شده است.

وضعیت بازار کار سنگاپور

همچنین، از آنجا که وضعیت بازار کار سنگاپور بسیار مناسب است و برای افراد موقعیت های شغلی خوبی وجود دارد، این کشور برای تشویق افراد به کارآفرینی و فعالیت های استارتاپی و شکل گرفتن اکوسیستم استارتاپی، اقدام به تأمین مالی این استارتاپ‌ها در مراحل ابتدایی رشد آنها نموده است تا زمینه رشد و افزایش استارتاپ‌ها فراهم شود. هر چند اتخاذ این سیاست کشور سنگاپور برای تأمین مالی استارتاپ‌ها از طریق دولت در شرایط فعلی کشورمان نمی تواند راهگشا باشد، چراکه اولاً نیاز به منابع مالی زیادی خواهد داشت و ثانیاً با توجه به نرخ بیکاری بالا و عدم وجود فرهنگ کارآفرینی در کشور احتمالاً باعث خواهد شد اتفاقات نامطلوبی مشابه آنچه که در سال‌های قبل در نتیجه وام های پرداختی برای راه اندازی بنگاه های زودبازده رخ داد، به وجود بیاید، با این حال، این راهکار از جمله راهکارهایی است که می‌تواند در برنامه‌ریزی بلندمدت حمایت از استارتاپ‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

هنوز هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید...

اطلاعات خود را وارد کنید

جهت ثبت‌نام کلیک کنید