۶ روند برتر اینترنت اشیا جهت هدایت نوآوری در تجارت ۲۰۲۳
۶ روند برتر اینترنت اشیا جهت هدایت نوآوری در تجارت ۲۰۲۳
در دنیایی که تحت تاثیر اتصال و هوش مصنوعی در حال تکامل است، نادیده گرفتن فناوری «اینترنت اشیاء» امری غیر ممکن به حساب میآید. در حال حاضر یکی از قویترین فناوریهایی که مورد استفاده قرار میگیرد، اینترنت اشیا است زیرا فناوریهای دیگر مانند یادگیری ماشین به دادههای آن نیاز دارند. مطابق با این وابستگی بین فناوریها، شرکتها باید تغییرات بازار در سالهای بعد را تحلیل و پیشبینی کنند. زیرا با توجه به پیشرفتها و کاربردهای جدید، آنها میتوانند به نتایج تجاری بهتری دست یابند. باید توجه کرد که ترکیب اینترنت اشیا با سایر فناوریها، تحولات زیادی را ایجاد میکند و شناخت آنها میتواند کمک بزرگی در ایجاد نگرش برای برنامهریزی سازمانها انجام دهد. در این مطلب به شش روند تاثیر گذار اینترنت اشیا اشاره میشود.
- AIoT – هوش مصنوعی و فناوری اینترنت اشیا
هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دو فناوری هستند که به خوبی با هم کار میکنند و وقتی که آنها با هم ترکیب میشوند، نتایج با ارزش بالاتری تولید میکنند. دستگاههای اینترنت اشیا روزانه مقدار قابل توجهی داده تولید میکنند و این در حالی است که هوش مصنوعی یک فناوری مبتنی بر داده بوده و با دادههای تولید شده توسط اینترنت اشیا نتیجه میدهد. به لطف دادههای منتقل شده از دستگاههای اینترنت اشیا هوش مصنوعی میتواند قابلیتهای یادگیری ماشینی خود را توسعه دهد و الگوریتم های خلاقانه تری ایجاد کند.
۲٫ محاسبات لبه – تأخیر کم و امنیت بالا
محاسبات لبه، زیربنای تمام برنامههای بلادرنگ است. شبکههای لبه، اطلاعات را به کاربر نزدیکتر میکنند و فشار شبکه عمومی را با پردازش اطلاعات به صورت محلی کاهش میدهند. لبه می تواند امنیت پردازش دادهها را بهبود بخشد و باعث کاهش تاخیر شود. با فناوری لبه فرصت بسیار کمی برای دسترسی هکرها به روند تجزیه و تحلیل دادهها وجود دارد. به طور کلی میتوان گفت هر پروژهای که نیاز به انتخاب سریع و امنیت بالا داشته باشد میتواند از محاسبات لبه حداکثر سود را ببرد.
۳٫اتصال اینترنت اشیاء – ۵G، ماهوارهها، Wi-Fi 6 و LPWAN
شبکه بیسیم یکی از عوامل مهم در لایه شبکه اینترنت اشیا بوده است که به لطف توسعه زیرساختها در سالهای اخیر راهحلهای گوناگونی برای اتصال محیا شده است. برخی از راهحلهای اتصال شامل ماهوارهها، WiFi6، LPWAN، ۵G است.
- ۵G
بسیاری از راهحلهای اینترنت اشیا به نصب زیرساختهای اتصال بیسیم نیاز دارند تا بخشهای مختلف مانند لبه، حسگرها یا سایر دستگاهها بتوانند با کیفیت بالا کار خود را انجام دهند. شبکههای تلفن همراه مانند LTE ممکن است برای برخی شرایط مانند فضای باز کارایی داشته باشند اما این فناوری دارای محدودیتهایی است که در برخی کاربردها قابل چشمپوشی نیست. شبکه ۵G با وجود ویژگیهای خاص خود برخی از محدودیتهای شبکه نسل قبل خود مانند سرعت و امنیت و… را بهبود بخشیده و قادر است به صورت موثرتری در توسعه اینترنت اشیا نقشآفرینی کند.
- ماهوارهها
ماهوارهها می توانند گهگاه برق شبکههای IoT را که در مناطق جغرافیایی مختلف پراکنده شدهاند، تامین کنند. به عنوان مثال، دستگاههای اینترنت اشیاء Traksat با استفاده از ماهواره، به کارکنان سازمانهای بشردوستانه اجازه میدهند تا با ماهوارههای Globalstar ، موارد اضطراری را گزارش دهند و فوراً درخواست کمک کنند. به همین ترتیب، دادههای GPS به سرعت ثبت میشود و به پایگاهی برای انجام برنامههای نجات ارسال می شود. یکی از ویژگیهای مهم در گوشیهای هوشمند این است که اکنون دستگاهها میتوانند در صورت قطع ارتباط با ارائهدهندگان تلفن همراه، با ماهوارههای LEO تماس برقرار کنند.
- WiFi 6
ظرفیت پهنای باند فناوری اینترنت اشیا برای محیطهای داخلی با Wi-Fi در باندهای ۶ گیگاهرتز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. میتوان گفت شبکه دستگاهها، زمانی قابل اعتمادتر خواهد بود که بتواند با سرعت بیشتری ارتباط برقرار کند. علاوه بر این، Wi-Fi 6 را می توان در خانهها مورد استفاده قرار داد، که میتواند برای شبکههای استراتژی اینترنت اشیا برای خانه های هوشمند بسیار سودمند باشد.
- LPWAN
یک فناوری در حال توسعه که برای اتصال دستگاههایی که به پهنای باند کم در یک منطقه وسیعتر نیاز دارند، به خوبی کار میکند، شبکه برد بلند کم توان است. این یک گزینه مناسب برای برخی دستگاههای IoT است زیرا ارتباط ماشین به ماشین را امکان پذیر میکند. علاوه بر این، LPWAN ها به دلیل مصرف انرژی کمتر، مقرون به صرفه تر هستند. بنابراین، اگر نیاز به استفاده از دستگاه های زیادی در یک منطقه بزرگ است، فناوری LPWAN انتخاب عاقلانهای محسوب میشود.
۴٫ اینترنت اشیا در بهداشت و درمان
پذیرش اینترنت اشیا در مراقبتهای بهداشتی و درمان در راستای تحول دیجیتال در این صنعت در حال انجام است. با این حال به دلیل توانایی این فناوری در تشخیص و درمان، این پتانسیل وجود دارد که این بخش را به طور کلی تغییر دهد. بنابراین، اینترنت اشیاء پزشکی (IoMT) ، زیرمجموعه ای از مفهوم سلامت دیجیتال، به عنوان یک عمودی جداگانه پدیدار شده است.
بیمارستانها در سراسر جهان شروع به استفاده از اینترنت اشیا در قسمتهای زیر کردهاند:
- ابزارهای تشخیصی هوشمند
- لوازم پزشکی
- جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های بیمار
- جراحیهای رباتیک
- سیستمهای نظارتی برای ردیابی بیماران و تنظیم شرایط نگهداری در آزمایشگاهه
۵٫شهرهای هوشمند
فناوری اینترنت اشیا طیف وسیعی از کاربردها را برای ایجاد شهرهای هوشمند دارد. یکی از بحرانیترین چالشها در شهرها نظارت بر ترافیک است که با نصب سنسورهای اینترنت اشیا قابل کنترل و نظارت است. علاوه بر این، نظارت بر سطح آب میتواند به ساکنان در مورد وقوع سیلهای فعلی و بالقوه هشدار دهد و به شناسایی چنین رویدادهایی کمک کند. این اطلاعات می تواند اقدامهای بعدی را برای جلوگیری از سیل در آینده نیز تعیین کند.
۶٫بلاکچین
افزایش استفاده از فناوری بلاکچین یکی از جدیدترین روندهای اینترنت اشیا است. این فناوری به اطمینان از امنیت دادهها در دستگاههای اینترنت اشیا کمک میکند و باعث تعامل قوی بین گرههای مختلف و نگهداری ایمن سوابق میشود. بلاکچین، یک فناوری دفتر کل غیرمتمرکز و توزیع شده است که شروع به تسلط بر برنامههای کاربردی در حوزه بانکداری، کشاورزی، مالی، حمل و نقل و سایر صنایع کرده است.
منبع: موسسه Veritis