آیا می دانید چه کسب و کارهایی در آینده موفق هستند؟
آیا می دانید چه کسب و کارهایی در آینده موفق هستند؟
به منظور کمک به شرکتها، سازمانها و استارتآپها، PWC بیش از ۱۵۰ فناوری نوظهور را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و هشت فناوری اساسی که تأثیر بسزایی بر روی صنعت دارند را مشخص نموده است. تأثیر فناوریهای انتخاب شده بر روی هر شرکت متفاوت است. هشت فناوری انتخاب شده عبارتند از:
– هوش مصنوعی(Artificial Intelligence (AI)): هوش مصنوعی مجموعهای از فناوریها است که با استفاده از آنها، برنامه به شناسایی محیط پرداخته، آموزش داده شده و سپس براساس اطلاعات به دست آمده، واکنشی صورت میگیرد. هوش مصنوعی شامل تکنولوژیهایی چون اتوماسیون اتوماتیک، رباتیک، یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی، شبکههای عصبی و سایر تکنولوژیهای دیگر است. مهمترین تفاوت بین هوش مصنوعی با سایر نرمافزارها و برنامههای دیگر، در این نکته است که هوش مصنوعی به هر سیگنال از محیط پاسخ داده و بنابراین از سوی برنامهنویسان کنترل نمیشوند.
– واقعیت افزوده(Augmented Reality (AR)): براساس این تکنولوژی، کاربر، با استفاده از تجهیزاتی که در اختیارش قرار میگیرد میتواند تصاویر دنیای واقعی را مشاهده نموده و صداهای اطراف را بشنود. به عنوان نمونه، مسئول انبار یک شرکت با استفاده از عینک خاص واقعیت افزوده میتواند کارتنهای داخل انبار و جزئیات محصولات داخل هر کارتن را مشاهده کند.
– واقعیت مجازی(Virtual Reality (VR)): تجهیزات و وسایلی هستند که با استفاده از آنها، فضاها و یا سرویسهایی برای کاربر به صورت سه بعدی شبیهسازی میشوند. براساس این تکنولوژی، ارائه اطلاعات در خصوص یک محصول و یا طرح به صورت واقعیتر و قابل درکتر، قابل انجام است.
– هواپیماهای بدون سرنشین(Drones): این دسته از هواپیماها که بدون نیاز به خلبان قابلیت پرواز دارند، جهت جمعآوری اطلاعات و دادهها توسط شرکتها و سازمانها مورد استفاده قرار خواهد گرفت. پهبادها(هواپیماهای بدون سرنشین)، امکان عکسبرداری هوایی و روشهای جمعآوری اطلاعات حسگرها را فراهم میکند.
– بلاکچین(Blockchain): این فناوری، امکان مدیریت غیرمتمرکز تمامی انتقالات را در یک شبکه همگرا(peer-to-peer network) فراهم میآورد. این فناوری میتواند برای نقل و انتقال پول، ردیابی و رأیگیری آنلاین بدون نیاز به صدور گواهینامه تصدیق(certifying authority) از سوی یک تأییدکننده مرکزی، مورد استفاده قرار گیرد.
– اینترنت اشیاء(Internet of Things (IoT)): در این تکنولوژی، تمامی اشیاء فیزیکی مانند دستگاهها، وسایل نقلیه به مانند سنسور، به جمعآوری اطلاعات و داده از محیط پرداخته و اطلاعات به دست آمده را به اشتراک میگذارند. تمامی این فعالیتها بدون دخالت نیروی انسانی انجام میگیرد.
– چاپگر سه بعدی(۳D printing): با استفاده از این تکنولوژی، مدلهای سه بعدی و دیجیتالی از طرح، ارائه میگردد. با استفاده از این تکنولوژی، میتوان هر سازمان یا کسب و کاری را به یک کارخانه تولیدی تبدیل نمود.
– رباتیک(Robotics): این تکنولوژی با استفاده از هوش مصنوعی، حسگرها و کنترل میتواند برای تقویت و یا خودکارسازی فعالیتهای انسانی مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر، این فناوری در تلاش است تا به خارج از محیط کارخانهها گسترش پیدا کند و مستقیماً با افراد جامعه و ارائه خدمات به آنها ارتباط داشته باشد.