برترین های فینال اولین لیگ اینترنت اشیاء ایران معرفی شدند
برترین های فینال اولین لیگ اینترنت اشیاء ایران معرفی شدند
فینال لیگ اینترنت اشیا ایران روز چهارشنبه ۲۵ بهمنماه ۱۳۹۶ در بوستان گفتگو برگزار شد و تیمهای «اسمارتوت، دندونک و پاوان» موفق شدند مقامهای اول تا سوم را از آن خود کنند. در این رقابت که ۱۰ تیم منتخب از استانهای مختلف کشور حضور داشتند، هر تیم ۵ دقیقه فرصت ارایه داشت و داوران هم در مدت ۳ دقیقه میتوانستند سوالات خود را مطرح کنند.
روحانینژاد، مدیر فروم اینترنت اشیا در اختتامیه این رقابت گفت: در مناطق مختلف کشور تیمهایی که در حوزه IoT فعال بودند با یکدیگر به رقابت پرداختند و در پایان ۱۰ تیم منتخب از سراسر ایران گرد هم آمدند و فینال این لیگ را برگزار کردند. همچنین در نمایشگاه امسال ۲۰ استارتآپ فعال در حوزه اینترنت اشیا حضور داشتند و تلاش داریم در سال بعد علاوه برافزایش فضای فیزیکی، میزبان استارتآپهایی از شهرهای دیگر و مدعوین خارجی هم باشیم.
روحانی نژاد در خصوص مشکلات کسبوکارهای نوپا در اختتامیه این رویداد گفت: عمده فعالیت استارتآپهای حوزه اینترنت اشیا، در بخش B2B و B2G است و به همین دلیل لازم است دولت حمایت ویژهای از این حوزه داشته باشد. وقتی اسنپ و تپسی بهراحتی بسته میشوند، دور از ذهن نیست که مانع فعالیت استارتآپهای IoT شوند که اقدام به جمعآوری دادهها و اطلاعات میکنند. ما به دنبال فرهنگسازی در حوزه اینترنت هستیم، فیلتر کردن این کسبوکارها اعتماد عمومی را از بین خواهد برد.
روحانینژاد همچنین در خصوص مشکلات فرهنگی موجود در این حوزه صحبت کرد و گفت: سرمایهگذاران خطرپذیر دانش خوبی نسبت به حوزه اینترنت اشیا ندارند، از دولت انتظار داریم در این مساله ورود کند و این مجموعهها را با حوزهIoT بیشتر آشنا کند.
نصرالله جهانگرد، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در مراسم اختتامیه این رویداد در خصوص ضرورت توجه به تحولات فناوری صحبت کرد. جهانگرد گفت: جهان انسانی در آستانه یک دگرگونی گسترده است. امروزه حجم دانلود کاربران بسیار بیشتر از آپلود آنها است اما این هرم ترافیکی با ورود اینترنت اشیا تغییر خواهد کرد و شاهد حجم بسیار زیادی از اطلاعات خواهیم بود که از طریق این دستگاههای هوشمند در محیط ابری انتشار پیدا خواهند کرد و این تغییر و تحولات فرصتها و تهدیدهایی را به همراه خواهد داشت که لازم است به آن توجه کنیم.
جهانگرد در خصوص حمایت از تولیدات بومی گفت: باید نگاه دولت نسبت به پیمانکاران تغییر کند. نقش دولت در حوزه تکنولوژی تسهیلگری است و دولت این آمادگی را دارد که برای توسعه این بخشها با بخش خصوصی همکاری کند. نقشه راه اینترنت اشیا در دولت تدوینشده است اما برای بهبود آن نیاز به همفکری با فعالان این حوزه داریم. قوانینی که برای این حوزه تدوین میشوند باید در راستای مقررات زدایی باشد در غیر این صورت وضع قوانینی که موجب فیلتر شود، بیفایده خواهد بود.
جهانگرد همچنین در خصوص وضعیت فناوری در کشور گفت: ایران در حوزه تکنولوژی نسبت به اروپا ۵ سال و نسبت به آمریکا ۱۰سال عقب است باید تلاش خودمان را در این حوزه بیشتر کرده و برای حفظ امنیت ملی، سرویسهای بومی را پیادهسازی کنیم.
برگزیدگان:
اسمارتوت، مدیریت هوشمند دام تلاش دارد اینترنت اشیا را وارد حوزه دامداری کند و با استفاده از سنسورهایی که در فاز اول روی گاوها نصب میشود، تلاش دارند اطلاعات مربوط به حیوان را دریافت و شرایط بهینه را برای رشد، افزایش شیردهی و افزایش بهرهوری ایجاد کنند.
دندونک استارتآپ منتخب دیگر این رویداد بود که تلاش میکند کودکان را به مسواک زدن ترغیب کرده و به آنها نحوه صحیح مسواک زدن را آموزش دهد.
پاوان هم که مقام سوم این رویداد را از آن خود کرد، ایده تولید کلاه ایمنی هوشمندی را دارند که با ۲۵ ویژگی قادر است تمام مشکلات کلاههای ایمنی موجود در بازار را حل کند. در پایان به تیمهای اول تا سوم این رویداد به ترتیب ۳، ۵ و ۷ میلیون تومان جایزه نقدی اهدا شد.